srijeda, 15. kolovoza 2018.

Crveni tepih



Crveni tepih

Naša baka jednog je dana uzela stvari u svoje ruke i rekla:ovaj ružni tepih ne može biti u našoj kući!Bio je to dotrajali stari tepih-staza već umašćen , na njemu se mastio Čarli, naš tigrasti mačak,kad ga ne bismo“nadgledali“, uzeo bi hranu iz zdjelice i jeo na hodničkom tepihu.
Rekla je da ide kupiti novi tepih i značajno pogledom ošinula djeda.Djed se ustao i morao je poći iako je na televiziji bila neka manje važna nogometna utakmica.Nije rekao ništa, samo je obuo cipele, uzeo ključ od auta..Pa ne možeš ići van u toj majici!!rekla je baka i već dotjerana došla pošla prema vratima.Čekaj malo,( u našoj kući uvijek se čekalo na djeda, baka je bila brža u svemu a naročito je bila brza na riječima.
Kada su otišli mama , tata i ja nismo mogli ni zamisliti kakvo nas iznenađenje čeka.
Prošlo je vrijeme neke tv serije koju gledam, vijesti i sportske vijesti i začulo se zvono na vratima.Stigli su , rekla je mama ,gledajući kroz špijunku na vratima.Otvorila je vrata a djed je ispustio zamotani tepih u hodnik.
Sakupili smo se oko smotanog valjka i odmotali ga , pred nama je zablistao crveni tepih kao u holivudskim okupljanjima!Baka je podigla nos i rekla:Tako, sad i mi imamo crveni tepih, oduvijek sam to željela!!
Ponosan na svoju baku i novi crveni tepih , sutradan sam pozvao u goste svoje najdraže prijatelje iz razreda, sve buduće glumce.

Nema komentara:

Objavi komentar