četvrtak, 9. ožujka 2017.

Dosadna priča

 Nisu samo političari  dosadni, vijesti, reklame, muhe...čak može biti ...
                                 
   Dosadna priča



         Nemojte čitati ovu priču.Dovoljno je već da se dosađuje Ivan kojega je na čitanje nagovorila mama.Sjedio je za stolom i uzdisao.Priča koju je upravo čitao, bila je  tako dosadna da se to ne može ni zamisliti.
Već je skoro došao do polovice teksta a još se ništa nije dogodilo.
-Kakva glupost-rekao je Ivan kad je u priču ušao čudan morski jež.
No da vidim , što će se dogoditi, -prezirno je otpuhnuo dječak kad je u priču ušla čarobna morska zvijezda.
Tog trenutka, sva su se slova iznenada uskovitlala i pred Ivanovim očima odletjela ravno kroz prozor na obližnju livadu!Priča je zajedno s naslovom, od svoje prve do posljednje rečenice isčezla kao kakva nepristojna  ptica što se nije dala  uhvatiti.Ivan je ostao buljiti ne vjerujući svojim očima u čudo koje mu se upravo dogodilo.Kako je to moguće?pitao se ali nije našao odgovor.-Što da radim?-
Pomislio je na čarobnu morsku zvijezdu koja je sišla u priču namjeravajući mu nešto reći, a koju je otjerao nadutom nepristojnošću.
Ta nije mogao vjerovati u čaroliju!Čarobna zvijezda je morala slutiti što se zbiva u njegovu srcu, gdjegod da se sada nalazi.Zna kako je velika dječakova želja da se opet vrati priča kakva je i bila sa svim svojim divnim riječima čarobnim i nezaboravnim.

Zato, ako vam ponekad dosadi priča koju čitate, ostanite ustrajni, pročitajte je do kraja.Nikada ne biste saznali koliko su dobre priče odlične da nema onih ponekad malo dosadnih.


                                                                                   Jadranka Škrobar

Nema komentara:

Objavi komentar